HTML

Legyünk szabadok!

Lehet, hogy szabadnak hisszük magunkat, valójában azonban a pénzrendszer rabjai vagyunk, és ha nem teszünk semmit, a rabjai is maradunk. Az egész emberiség érdeke, hogy kitörjünk ebből a rabságból, és olyan társadalmat építsünk fel, ahol mindenki szabad lehet.

Utolsó kommentek

Az alábbi táblázat összehasonlítja a társadalom bizonyos területeit a jelenlegi és egy ideális társadalomban, mint a Venus Project.

Lehet, hogy egyeseknek nem fog tetszeni minden, ami itt le van írva. Ha így érzel, tedd félre a nem tetsző szöveggel kapcsolatos előítéleteidet, és gondolkozz logikusan!

Jelenleg Ideális társadalomban Mit kell tenni
Gazdaság, pénzrendszer A jelenlegi gazdaság a pénzre épül. A pénzt az ókorban azért találták ki, mert akkor még hiány volt az erőforrásokból, a cserekereskedelem nehézkes volt, és az emberek nem akarták ingyen eladni másnak amit készítettek. Most már nincs hiány erőforrásokból, ezért már nincs a pénzrendszernek létjogosultsága. A pénzrendszer miatt minden területen a profitot tartják a legfontosabbnak, nem az emberek, az emberiség, vagy a földi ökoszisztéma érdekeit. (link) Sokan olyan dolgokat tesznek, ami ellenkezik az emberek érdekeivel, pusztán a profit miatt. A pénzrendszer - azon túl, hogy az emberiség érdekeivel ellenkezik, hogy az erőforrásokat csak a pénzzel rendelkező emberek számára tegyék elérhetővé - az emberek jólétét, az egész emberiség szabadságát semmisíti meg, pusztán a létezésével. Pénz helyett erőforrás alapú gazdaság. Ebben minden termék és szolgáltatás elérhető lenne mindenki számára bármilyen pénz, adósság, hitel, csere, vagy ellenszolgáltatás nyújtása nélkül. (link) Egy ilyen gazdaságban mindenki sokkal boldogabban élne, mert nem fordulhatna elő, hogy bárki bármiben hiányt szenvedjen. (link) (link) A pénzrendszert és a bankokat teljes egészében fel kell számolni. Meg kell ismertetni és hozzá kell szoktatni az embereket az erőforrás alapú gazdasághoz. Az emberiségnek meg kell tudnia, hogy a bankok milyen bűnöket hajtottak végre ártalmatlan emberek ellen (például kilakoltatások), meg kell tudni, hogy a bankrendszer mekkora átverésen alapul (link), és hogy mekkora veszélyt jelentenek a bankok az emberiség szabadságára. (link)
Kormányzás Jelenleg szinte minden országot a háttérhatalom kormányoz, a látható kormányok csak a háttérhatalom bábjai. (link) A háttérhatalom egy nagyon gazdag, befolyásos, és mindenekelőtt betegesen hatalommániás egyénekből álló csoport. Ezek az emberek bármire képesek a hatalmuk növeléséért és a velük szembeszegülő emberek kiiktatásáért. Mivel nekik csak a hatalom számít, ezért van annyi probléma (szegénység, környezetszennyezés, stb.) a Földön. Ha nem teszünk semmit ellenük, nemsokára eljön az idő, mikor kilépnek az árnyékból, és globális diktatúrát építenek ki. Ez ellen minden jóérzésű embernek kötelessége fellépni, amíg nem késő! Az egyetlen törvény, ami egy ideális társadalomban létezik, az, hogy "ne tégy semmi olyat mással, amit nem szeretnéd, hogy más tegyen veled". Egy ideális társadalomban, ahol kulturálisan és spirituálisan mindenki fejlett, az emberek tartják magukat ehhez. Ha sikerül a háttérhatalmat felszámolni, de az emberek még nem olyan fejlettek, hogy mindenki tartsa magát ehhez, olyan embereket kell vezetőnek megválasztani, akik nem saját hatalommániájukat, hanem az emberiség érdekeit helyezik előtérbe. Ha mindenki elég fejlett lesz ahhoz, hogy a fenti törvényt betartsa, semmilyen hatalomra nem lesz már szükség. Fel kell világosítani az embereket a háttérhatalom létezéséről, eddigi bűneiről, félelmetes terveiről. Ha elég ember fejezi ki az egész Földön, hogy nem kérnek a háttérhatalomból, akkor kártyavárként fog összedőlni a hatalmuk. Ez után az itt balra leírt dolgokat kell megvalósítani.
Munka Sok ember csak azért dolgozik, hogy meg tudjon élni. Sok ember nem olyan munkát végez, amit szeretne. Az emberek rá vannak kényszerítve a munkára, mert csak így tudják megkeresni a megélhetéshez szükséges pénzt. Sok esetben a munka stresszel jár, ez sok probléma oka. Sokan olyan munkát végeznek, ami semmi valódi értéket nem teremt, és az emberiség számára is szükségtelen. Valódi értéket teremtő munkák például a bányászat, halászat, gyártás, földművelés, stb. Valódi értéket nem termelő, de az emberiség számára szükséges munkák például a tűzoltó, orvos, mentős, stb. Valódi értéket nem termelő, és az emberiség számára szükségtelen munkák a legtöbb irodai, banki, és az államok bürokratikus szerveiben végzett munka. Az emberek nem a fizetésért és megélhetésért dolgoznak, hanem pusztán munkakedvből. (link) Mindenki olyan munkát végez, amilyet akar; senki sincs rákényszerítve, hogy olyan munkát végezzen, amit nem szívesen csinál. Annak se kell nélkülöznie semmit, aki semmilyen munkát nem akar, vagy nem tud végezni. A valódi értéket nem teremtő és az emberiség számára szükségtelen munkahelyek felszámolásra kerülnek. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot.
Egészségügy Az egészségügy óriási biznisz. Rengeteg pénzt keresnek a gyógyszergyárak, klinikák, és orvosok azon, ha beteg valaki. Ezért az elsődleges érdekük nem az, hogy a beteg meggyógyuljon, hanem hogy minél több pénzt költsön gyógyszerre, kezelésre, stb. (link) Sok betegséget maga a háttérhatalom okoz a rossz rendszerével (pl. levegőszennyezés), erre ugyancsak a háttérhatalom cégei adják a gyógyszert. Sok gyógyszer csak a tünetet kezeli, a probléma okát nem (pl. fájdalomcsillapítók). Sok tanulmány van arról, hogy a kemoterápia nem gyógyítja a rákot, épp ellenkezőleg, ugyanis rákkeltő. (link) Mégis ezt ajánlják az orvosok, mert ez pénzt jelent nekik. Ugyanakkor vannak természetes gyógymódok, gyógynövények (link), és gyógyhatású szerek (link), amiről az orvosok mélyen hallgatnak, pedig ezek - szemben a gyógyszerekkel és az olyan terápiákkal, mint a kemoterápia - tényleg gyógyítanak, ráadásul nincs káros mellékhatásuk. Az orvosok azért hallgatnak erről, mert ezen nem keresnek pénzt. Láthatjuk tehát, hogy a pénzrendszer a káros, hasztalan gyógymódokat helyezi előtérbe a természetes gyógymódokkal és az emberek egészségével szemben. Ezen felül sok országban megtagadják az orvosi ellátást attól, aki nem fizet, vagy nincs biztosítása. (link) Ilyen esetekben az az egészségügyben dolgozók mentalitása, hogy "ha nincs pénzed, dögölj meg". Ezért is a pénzrendszer a felelős. Ha nem lenne pénzrendszer, az orvosok mindenkit ellátnának. Elsősorban nem mesterséges gyógyszerekkel, hanem természetes gyógymódokkal folyna a gyógyítás. Nem lennének olyan gyógyszerek, amik csak a tüneteket kezelik, a probléma okát nem. Sehol nem alkalmaznának olyan káros "gyógymódokat", mint a kemoterápia. Nem lenne megtagadva senkitől sem az egészségügyi ellátás. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. El kell terjeszteni a természetes gyógymódokat és a holisztikus gyógyítást. Korlátozni kell azokat a gyógyszereket, amelyek a probléma okát nem, csak a tüneteket kezelik. Be kell tiltani az olyan káros "gyógymódokat", mint a kemoterápia, ezek helyett olyan gyógymódokat kell bevezetni, amiket elnyomott a háttérhatalom.
Oktatás A jelenleg működő oktatási rendszerek elavultak. Olyan dolgok megtanulását követelik meg a tanulóktól, amiket egyáltalán nem szükséges tudniuk, és nem tanítanak meg olyan dolgokra, amiket kellene tudnunk. Hol tanítják például azt, hogy mennyivel jobb egy erőforrás alapú gazdaság a jelenleginél? Sehol. A háttérhatalomnak ugyanis nem áll érdekében, hogy olyan dolgokat tanítsanak, amik az általuk működtetett rendszereket kérdőjelezik meg, mert akkor az emberek rájönnének, hogy ezek a rendszerek mennyire károsak a társadalomra. És igen, a háttérhatalom ellenőrzi minden ország oktatását. Ha egy országban elkezdenének olyan dolgokat tanítani, ami a háttérhatalom érdekeivel ellenkezik, akkor a háttérhatalom mindent megtenne, hogy az oktatási minisztert leváltsa olyanra, aki nem ellenkezik nekik. A nemadjukfel.blog.hu ezt írja az oktatásról: "A politika célja érthetően az, hogy úgy lássák a tanulók a világot, ahogy azt az ő érdekük megkívánja. A nevelés valódi mozgató rugója nem az, hogy művelt legyen a diák, hanem az, hogy átformálja a gondolatait, érzéseit, véleményét az őt körülölelő mindenségről. A háttérhatalom nem gondolkodó nemzeteket akar, hanem rabszolgásítottakat, akiket alárendelhet a törekvéseinek." Ez igaz. Az iskolákban tényleg úgy tanítanak, hogy a tanulók elfogadják a jelenlegi rossz társadalmi rendszert, és olyan legyen a gondolkodása, hogy nem kérdőjelezik meg a hatalmat. (link) Nem lenne kötelező az iskola, az alapvető dolgokra (írás, olvasás, számolás) a szülők is taníthatják a gyerekeket. Az iskolákban nem követelnének meg semmi olyat a tanulóktól, amit semmi szükségük tudni. A tanítás során (akár otthon, akár iskolában) fontos szerephez jut a szeretetre, mások elfogadására, és a társadalom fenntarthatóságára tanítás. A jelenlegi társadalom úgy lenne tanítva, hogy az egész emberiség hatalommániás zsarnokok elnyomása alatt állt, az erőforrások egyenetlen eloszlása miatt rengeteg embertől megvonták a megélhetéshez szükséges erőforrásokat, és rengeteg szemetet termeltünk, mert nem bántunk felelősen az erőforrásokkal. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. A tankötelezettséget meg kell szüntetni, el kell érni, hogy a gyerekeket otthon is taníthassák. Kiemelten fontossá kell tenni az egymás szeretetére és elfogadására, valamint a társadalom fenntarthatóságára nevelést. Az iskolákban meg kell szüntetni azon dolgok tanítását, amiket a tanulóknak semmi szükségük tudni; ezek helyett olyan dolgokat kell tanítani, amiket fontos tudnunk, de jelenleg nem tanítanak.
Hírek, média Az összes hírügynökséget, tévécsatornát, újságot, stb. a háttérhatalom emberei birtokolják. Ezért ezek nem közölnek le semmi olyan híreket, ami a háttérhatalom érdekeivel ellenkezik. Sokszor vagy semmi hírt nem adnak, vagy hazugságot adnak olyan dolgokkal kapcsolatban, ami sérti a háttérhatalom érdekeit. Ugyanakkor rengetegszer közlik ugyanazt a hírt, ha az a háttérhatalom érdekében áll, akkor is, ha nem igaz. A legjobb példa erre a szeptember 11-i támadások. Ezzel kapcsolatban az igazság az, hogy a háttérhatalom szervezte meg az egészet, és a WTC nem a tűztől, hanem előre odatett bombáktól omlott össze. (link) Mégis minden hírek arról szólt, hogy az Al-Kaida és Oszama bin Laden felelős érte, és hogy a tornyok a tűztől dőltek össze. (link) Ez bizonyítja, hogy az emberiség jó része annyira birka, hogy egyértelmű hazugságokat is elhisznek, ha azt elég sokszor hangoztatják hitelesnek tartott médiumok. A médiával az a célja a háttérhatalomnak, hogy az emberek gondolkodását nekik tetsző irányba mozdítsa el, és hogy olyan színben tüntessenek fel eseményeket, ahogy az ő érdekük megkívánja, akár úgy is, hogy egyértelmű hazugságot közölnek. (link) Ott van még a bulvármédia. Ezzel azt érik el, hogy mások magánélete érdekeljen, ne az igazán fontos dolgok. Mert ugyan mi a hírértéke annak, hogy X és Y szakított? Semmi. Azzal, hogy ilyen híreket közölnek, elérik, hogy ez érdekelje az embereket, ne a társadalom valódi helyzete és a háttérhatalom tervei. Nem fűződne semmilyen érdek ahhoz, hogy elhallgassanak igaz tényeket, vagy hogy hazugságokat igaz hírként közvetítsenek. Nem lenne semmilyen bulvármédia, senki nem közölne olyan eseményeket, ami mások magánéletével kapcsolatos. Függetleníteni kell a médiákat a háttérhatalomtól, ezt pedig csak úgy érhetjük el, ha felszámoljuk a háttérhatalmat. A bulvármédiát teljes mértékben fel kell számolni.
Lakhatás, hajléktalanság Rengeteg embernek nincs lakása, vagy az, ahol lakik, nem alkalmas lakhatásra (nyomortelepek, slum-ok). (link) Ugyanakkor akinek van lakása, az rengeteg pénzt fizet érte, általában hitel vagy lakbér formájában. Ahhoz pedig, hogy az emberek ezt fizetni tudják, dolgozniuk kell, vagyis el kell rabszolgásítaniuk magukat. Ebből látszik, hogy jelenlegi társadalmunkban csak az kaphat lakást, aki elrabszolgásítja magát. Ugyanakkor rengeteg az üres lakás. Ahelyett, hogy ezeket a lakásokat az kapná meg, akinek a legnagyobb szüksége lenne rá, annak adják a lakást, aki fizet érte. A pénzrendszer a felelős azért is, hogy egyáltalán üresen maradhatnak lakások. Emellett sok olyan épület van, aminek az építését - legtöbbször pénzhiány miatt - abbahagyták. Ezek az épületek sokszor évekig üresen, félkészen állnak. (link) Ez erőforrás-pazarlás, aminek a pénzrendszer az oka. Emellett rengeteg az olyan hely, ahol valódi értéket nem termelő, az emberiség számára szükségtelen munkát végeznek (irodák, bankok, hivatalok, stb.). Ezek a helyek a lakásoktól veszik el a helyet. Mindenkinek van lakása, a hajléktalanság és a nyomortelep ismeretlen fogalom. Nincsenek üres, kihasználatlan lakások, vagy félbehagyott félkész épületek. Az embereknek nem kell semmilyen munkát végezniük, hogy lakást kapjanak. Fel kell számolni a pénzrendszert és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Elegendő lakást kell építeni mindenki számára. A nyomortelepeket és a komfort nélküli lakásokat fel kell számolni, ezek helyére komfortos lakásokat kell építeni. Az üres lakásokba be kell költöztetni embereket. A félbemaradt épületeket be kell fejezni. Az olyan helyeket, amik valódi értéket nem termelő, az emberiség számára szükségtelen munka végzéséhez vannak kialakítva, át kell építeni lakássá, vagy le kell bontani, és a helyén lakásokat vagy egyéb hasznos építményt kell építeni.
Élelmiszer Az élelmiszer eloszlása nagyon egyenlőtlen. A fejlett világban rengeteg élelmiszer van, a fejlődő világban ezzel szemben nagyon kevés. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a fejlett világban rengeteg élelmiszert kidobnak. (link) Problémát jelentenek még az élelmiszer-adalékok. Ezeket sokszor teljesen feleslegesen teszik az élelmiszerbe, hogy tartósabb, színesebb, ízesebb, stb. legyen. (link) Ezek közül sok káros. (link) (link) Van olyan gyorsétteremlánc, ahol évekig elálló hamburgert árulnak. (link) Ezt a hamburgert az emberen kívül semmilyen élőlény nem fogyasztja el, mert nem tekintik tápláléknak, annyi adalék van benne. (link) És rengeteg az olyan birka ember, aki ezt megeszi. Az élelmiszer eloszlása az egész Földön egyenletes lenne. Senki sem szenvedne hiányt élelmiszerben, és mindenfajta élelmiszer elérhető lenne mindenki számára korlátok nélkül. Semmilyen élelmiszerben nem lennének káros mesterséges adalékanyagok. Nem lenne olyan "élelmiszer", ami valójában csak feljavított moslék. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Ki kell építeni egy olyan számítógépes rendszert, ami az egész Földön nyomon követi az élelmiszer termelését és fogyasztását. Egy ilyen rendszer biztosítaná, hogy sehol se legyen hiány vagy túltermelés. A káros, felesleges élelmiszer-adalékokat és a pocsék minőségű élelmiszereket be kell tiltani.
Tudományos kutatás Jelenleg elnyomnak minden olyan kutatást, és ellehetetlenítenek, vagy akár meg is ölnek olyan kutatókat és feltalálókat, akik olyan készüléket találnak fel, ami a háttérhatalom érdekeivel ellenkezik. Például Tesla felfedezett egy olyan energiaforrást, amiből egy készülékkel ingyen lehetett korlátlan mennyiségű energiát nyerni. (link) Mikor ezt a háttérhatalom megtudta, azonnal megvontak tőle minden támogatást, és leégették a laborját. (link) Egy másik példa Raymond Rife, aki feltalált egy gyógymódot, amivel hatásosan gyógyított rákos betegeket. (link) Miután nem fogadta el a háttérhatalom emberének (nevetségesen alacsony) ajánlatát, neki is leégett a laborja. (link) Ezen felül azzal is nehezítik a kutatást, hogy a hivatalos tankönyvek meg sem említik azokat a tudományos területeket, amelyeken ezek a hasznos találmányok működnek. (link) Az emberiségnek ezekre a hasznos találmányokra van szüksége, vagy a háttérhatalom elnyomására? Nem nyomnának el semmilyen olyan kutatást, ami ismeretlen területeken folyna. Nem nyomnák el az olyan találmányokat, amelyekkel ingyen energiát lehet kinyerni, vagy hatékonyan lehetne betegeket gyógyítani; éppen ellenkezőleg, támogatnák az ilyen találmányok fejlesztését. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Ez után már senkinek nem fog érdekében állni, hogy találmányokat és feltalálókat elnyomjon. Támogatni kell minden olyan fejlesztést, ami az emberiség érdekeit szolgálja akkor is, ha számunkra ismeretlen elven működő találmányokról van szó.
Energia Noha már régóta megvan a technológiánk, hogy környezetkímélő erőműveket építsünk, jelenleg azonban még mindig rengeteg a környezetszennyező erőmű. A pénzrendszer az oka, hogy ezeket nem cserélték le környezetkímélőkre, a környezetkímélő erőművek ugyanis drágák. A háttérhatalom óriási függésben tartja az emberiséget azáltal, hogy minden áramszolgáltatót és olajcéget ők birtokolnak. Ezért a háttérhatalom elnyom minden olyan feltalálót, aki ingyenes energiát termelő készüléket, vagy üzemanyagot nem fogyasztó autót épít. (link) Ha ugyanis elterjedne az ingyen energia, akkor jelentősen függetlenednénk a háttérhatalomtól, ezt pedig ők minden áron megpróbálják megakadályozni. Nem lenne semmilyen környezetszennyező erőmű. Minden jármű környezetbarát lenne. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Fel kell számolni minden környezetszennyező erőművet, ezek helyett környezetbarát erőműveket kell építeni. Minden járművet át kell alakítani úgy, hogy ne fogyasszon fosszilis üzemanyagot.
Használati tárgyak Jelenleg sok mindent a tervezett elavulás szerint gyártanak. Ez azt jelenti, hogy szándékosan úgy gyártanak dolgokat, hogy azok egy meghatározott idő után tönkremenjenek. (link) Ez rengeteg erőforrást pazarol el, és rengeteg szemetet termel. Az ilyen termékek gyártásának a pénzrendszer az oka. Ez ugyanis arra kényszeríti a gyártókat, hogy rövid élettartamú termékeket gyártsanak, azért, hogy az emberek folyamatosan vegyenek új termékeket az elromlottak helyett. A jelenlegi pénzrendszerben a gyártóknak nem éri meg sokáig tartó termékeket gyártaniuk, ezekből ugyanis nem vennének folyamatosan másikat a fogyasztók. Ha nincs pénzrendszer, senkinek sem állna érdekében olyan dolgokat gyártani, amik hamar tönkremennek. Nem lennének olyan termékek, amik úgy lettek tervezve, hogy egy idő után tönkremenjenek. Ideális társadalomban minden termék a legjobb minőségű és a lehető leghosszabb élettartamú lenne. Fel kell számolni a pénzrendszert és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Ezután már senkinek sem állna érdekében olyan dolgokat gyártani, amik szándékosan tönkremennek.
Közlekedés Az a technológia, ami alapján a legtöbb jármű működik (a belső égésű motor) elavult. Megvan a technológia, hogy minden autót hatékonyabb, környezetkímélőbb motorral lássunk el, de még mindig sokkal több elavult módon működő autót gyártanak. Azért, mert szinte minden autógyártó a háttérhatalom embereinek a tulajdonában van, és ők nem akarják, hogy elterjedjenek az olyan autók, amik alig fogyasztanak. Problémát jelent még, hogy rengetegen ingáznak, sokszor azért, hogy valódi értéket nem termelő, az emberiség számára szükségtelen munkát végezzenek. A felesleges ingázás, és az emiatt kialakuló dugók tovább fokozzák az autók általi környezetszennyezést. Ugyanakkor az emberek nem utazhatnak annyit, amennyit szeretnének, a pénz miatt. Rengeteg a repülőjárat, amelyek szintén rengeteg üzemanyagot fogyasztanak. Minden autó korszerű, környezetkímélő lenne. Nem lennének valódi értéket nem termelő, az emberiség számára szükségtelen munkahelyek, ezért sokkal kevesebben ingáznának. Az utazást nem korlátozná a pénz, mindenki annyit utazna, amennyit szeretne. Kiépülne egy gyorsvasút-hálózat, ami lényegesen visszaszorítaná a repülőjáratok számát. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Be kell szüntetni a környezetszennyező autók gyártását. A meglévő autókat át kell alakítani környezetbarátra. Ki kell építeni egy, az egész Földre kiterjedő gyorsvasút-hálózatot.
Mezőgazdaság Sokkal több az olyan gazdaság, ahol rengeteg vegyszert használnak, a vegyszermentes biogazdaságoknál. Felesleges is megemlíteni, hogy a hagyományos gazdaságok által használt vegyszerek milyen károsak lehetnek. (link) Elterjedőben vannak a génmódosított növények, ez pedig semmiképpen sem jelent jót. (link) A legtöbb állatfarmon az állatokat összezsúfolva, méltatlan körülmények között tartják (link), ami nem csak az állatoknak rossz, de nekünk is; ugyanis az így tartott állatok húsának, tojásának, tejének minősége elmarad a természetes körülmények között tartott, ipari tápszer helyett természetes takarmánnyal etetett állatokétól. (link) Minden gazdaság természetes módon működne, sehol nem használnának vegyszereket vagy génmódosított növényeket. Az állatfarmokon is csak természetes körülmények között tartanák az állatokat. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Meg kell semmisíteni minden génmódosított organizmust. A hagyományos, sok vegyszert használó gazdaságokat és az olyan állatfarmokat, ahol méltatlan körülmények között tartják az állatokat át kell alakítani úgy, hogy természetes módon működjenek.
Kultúra, nyelvek Jelenleg az emberiség különféle népekre, nemzetiségekre, rasszokra, stb. van osztva. Ez nem jó, mert megosztottságot gerjeszt összetartozás, összefogás helyett. A különböző népek sokszor az egymással való vitával és acsarkodással vannak elfoglalva, ahelyett hogy összefognának. Sok probléma forrása még a nyelvek különbözősége. Nem lenne az emberiség népekre, nemzetiségekre osztva; az egész emberiség egységes lenne, és mindenki egy nyelvet beszélne. Egységesíteni kell a különböző nemzetiségekre osztott emberiséget. Meg kell tanítani az embereknek, hogy egy faj vagyunk, és nem jó, ha meg vagyunk osztva, szét vagyunk választva. Az országokat fel kell számolni. Meg kell határozni egy nyelvet, ami az egész emberiség nyelve lesz. (Noha ugyanez a háttérhatalom tervei között is szerepel, de teljesen más az általuk elképzelt globális diktatúra egy ideális társadalomra jellemző megosztatlanságtól.)
Vallás Az összes vallás mítosz. Az emberek semmit sem nyernek, de a szabadságukat, függetlenségüket vesztik el azzal, hogy követik egy vallás előírásait. Erre a legjobb példa az iszlám. Ez a vallás rengeteg dolgot előír követőinek, akik a vallás rabjai lesznek. A vallás hatására sok olyan dolgot tesznek az emberek, ami teljesen értelmetlen, káros, vagy egyenesen bűncselekmény. Ha nem befolyásolná a vallás ezen embereket, akkor nem tennének ilyen dolgokat. Például az iszlám szerint a nőknek burkát kell viselniük (link), nő nem vezethet autót (link), nem tolerálják a homoszexualitást (link); és aki nem tartja be ezeket az előírásokat, azzal szemben támogatja a kivégzést. (link) De nem csak az iszlám ilyen, hanem kisebb-nagyobb mértékben az összes vallás. Az emberek ráadásul akkor is rabjai lesznek egy vallásnak, ha nem akarják, ugyanis a kultúra rájuk kényszeríti. Nincsenek vallások, vagy más értelmetlen előírások. Az összes vallást fel kell számolni. Meg kell tanítani az embereket logikusan és racionálisan gondolkodni. Meg kell mondani az embereknek, hogy a vallással saját magukat teszik a vallás értelmetlen előírásainak a rabjává. El kell hitetni az emberekkel, hogy a vallásnak semmi értelme és pozitív hozadéka nincs.
Emberek közötti viszony, tolerancia Jelenleg az emberek többsége úgy gondolkodik, hogy "vagyok én és vannak mások". Ez a háttérhatalom által működtetett rendszerek miatt van így, ezek ugyanis szándékosan úgy működnek, hogy megosszák, elidegenítsék egymástól az embereket. (link) Sok a konzervatív, begyöpösödött gondolkodású ember, akik intoleránsak bizonyos más emberekkel szemben (rasszizmus, homofóbia, stb.) Az ilyen emberek képesek akár megölni is egy olyan embert, akivel szemben intoleráns. (link) Az ilyen emberek már gyerekkorban elsajátítják ezt a viselkedést, ugyanis már az iskolában kiközösítik, bántják azt, aki más, mint ők. Ez egy önmagát fenntartó dolog, ugyanis az ilyen emberek a náluk idősebbektől veszik át ezt a viselkedést, és továbbadják a fiatalabbaknak. Az ilyen emberek ráadásul nem fogadnak el semmi olyat, ami merőben eltér a gondolkodásuktól, így például az erőforrás alapú gazdaságot, vagy az államok felszámolását sem. Az ilyen emberek a változás, a fejlődés, és az emberiség egyesítésének az útjában állnak. Ideális társadalomban az emberek nem úgy gondolkodnának, hogy "vagyok én és vannak mások", hanem úgy, hogy "vagyunk mi". Az emberek egymás szeretetére és toleranciára lennének nevelve. Nem lennének konzervatív, begyöpösödött gondolkodású, a fejlődés útjában álló emberek. Mindenekelőtt fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Ezzel elérjük, hogy a háttérhatalom ne nyomja el, és ne ossza meg az emberiséget. Aki még ez után is begyöpösödött, intoleráns gondolkodású marad, azt logikus érvekkel meg kell győzni, hogy gondolkodása hátrányos a társadalomra. Az embereket egymás szeretetére és elfogadására kell nevelni.
Társadalmi normák, konvenciók Ezek a teljesen értelmetlen és felesleges íratlan elvárások sok ember életét nehezítik meg, korlátozzák, miközben semmi pozitív hozadékuk nincs. Sok embert kiközösítenek, diszkriminálnak, bántanak, és még meg is ölnek, mert egyszerűen önmaguk szeretnének lenni. (link) Ilyen értelmetlen, felesleges norma például hogy férfiak nem hordhatnak női ruhát, vagy hogy bizonyos alkalmakkor alkalmi ruhában illik lenni. Ez a cikk kiváló példa arra, hogy a nagymértékű - vallási eredetű - begyöpösödöttség miatt olyan dolgokat tartanak bűnnek - és büntetik meg azt, akit ilyen dolgokon rajtakapnak - amelyek teljesen ártalmatlanok. Az ilyen emberek félnek attól, ami távol van a kultúrájuktól, és emiatt a teljesen alaptalan félelem miatt másoknak a szabadságát, önkifejezését korlátozzák. Sokan pedig elnyomják önmagukat, olyan szerepet játszanak, ami nem önmaguk és amit nem bírnak, pusztán azért, hogy megfeleljenek mások értelmetlen elvárásainak, vagy hogy megússzák az ilyen emberek általi kiközösítést, büntetést. Egyesek akár öngyilkosok is lesznek azért, mert nem bírják elviselni, hogy - az emberek begyöpösödött gondolkodása és intoleranciája miatt - nem lehetnek önmaguk. (link) Nem lennének semmilyen értelmetlen normák, konvenciók. Minden társadalmi normát, konvenciót, stb. el kell felejteni. Az embereket bíztatni kell arra, hogy legyenek olyanok, amilyenek szeretnének lenni, ne olyanok, amilyet a normák előírnak. Meg kell értetni az emberekkel, hogy ezeknek a normáknak semmi értelme nincs. Az embereket egymás szeretetére és elfogadására kell nevelni.
Bűnözés A bűnözők alapvetően 3 féle ok miatt követnek el bűnt. Az első csoportba azok tartoznak, akik azért követnek el bűnt, hogy meg tudjanak élni, vagy hogy birtokolhassanak drága dolgokat (tolvajok, rablók). Ennek a fajta bűnözésnek a pénzrendszer az oka. A második csoportba azok tartoznak, akik az emberiség megosztottsága és a tolerancia hiánya miatt követnek el bűnt. Ilyenek például akik azért ölnek, mert az áldozatuk olyan, ami nem illik bele az ilyen emberek begyöpösödött gondolkodásába (pl. rasszista, homofób, antiszemita, stb. indíttatású gyilkosságok). Az ilyen bűnözésnek az emberiség megosztottsága és a szeretet kultúrájának hiánya az oka. A harmadik csoportba azok tartoznak, akiknek pszichiátriai betegségük van, és ez motiválja őket bűnözésre. Ide tartoznak például a háttérhatalom tagjai, akik beteges hatalommániájuk miatt tartják rabszolgaságban az egész emberiséget. Ilyen bűnözők valószínűleg ideális társadalomban is léteznek, ezért az ilyenek számára a pszichiátriai kezelés mindenképpen szükséges. Fejlett társadalomban, ahol nincs pénzrendszer, és az emberek toleránsak egymás iránt, nincsenek olyan bűnözők, akik az első vagy második csoportba tartoznak. A harmadik csoportba tartozó bűnözők pedig megkapnák a pszichiátriai kezelést, hogy ne akarjanak bűnt elkövetni. Fel kell számolni a pénzrendszert és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Az embereket egymás szeretetére és elfogadására kell nevelni. Ezzel elérjük, hogy ne legyenek olyan bűnözők, akik az első vagy második csoportba tartoznak. A harmadik csoportba tartozó bűnözőket - beleértve a háttérhatalom tagjait - pszichiátriai kezelésben kell részesíteni.
Igazolványok, mikrochip Az emberek rá vannak kényszerülve rengeteg igazolvány (személyi igazolvány, útlevél, TB-kártya, adókártya, jogosítvány, buszbérlet, stb.) használatára. Ezek mind azt sugallják, hogy az ember nem szabad. Hiszen egy szabad világban minden elérhető lenne mindenki számára, és nem lenne szükség arra, hogy igazoljuk magunkat. A háttérhatalom tervei között szerepel, hogy az összes igazolványt bőr alá ültethető mikrochippel váltják fel. (link) Ez teljességgel elfogadhatatlan! Szabadnak születtünk, nem azért, hogy a háttérhatalom chippel ellenőrzött rabjai legyünk! Nincs szükség arra, hogy az emberek igazolják magukat, ezért nincs semmilyen igazolvány. Mikrochip bőr alá ültetése elfogadhatatlan, ezért szóba sem kerülhet. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Ebből egyenesen következik, hogy nem lesz szükség igazolványokra.
Divat, trendek, ideálok Sokan olyan dolgokat tesznek pusztán azért, mert a média vagy a kultúra bebeszéli nekik, hogy ez a trendi, ami teljesen értelmetlen, vagy egyenesen káros. Például a plasztikai sebészet (mellnagyobbítás, arcplasztika, stb.) elég kockázatos, és mi értelme van? Semmi. (link) A nők pusztán azért vágynak nagyobb mellekre, mert a média azt sugallja, hogy ez a trendi. De itt nem csak a média a hibás, hanem a társadalom is, mert kinézik azt, aki nem követi a trendeket. Ez csökkenti az emberek önbizalmát, és azért fognak vágyni a plasztikai sebészre, hogy az önbizalmukat visszanyerjék. Egy másik példa a magassarkú cipő, ami kényelmetlen, káros, és senki nem hordaná, ha nem folyna minden médiából az, hogy ez trendi. (link) Ha a média és a társadalom nem közvetítene ilyen trendeket, akkor sokkal kevesebben csinálnának ilyen értelmetlen dolgokat. Egy ideális társadalom nem várja el a tagjaitól, hogy kövessen bármilyen trendet. Ideális társadalomban nincs "divat", mindenki úgy nézhet ki, ahogy szeretne; bármilyen kiközösítés vagy lenézés nélkül. El kell hallgattatni minden olyan médiát, ami bármilyen divatot, trendet hirdet. Az embereket toleranciára kell nevelni, és ebbe beletartozik a más ember kinézete iránti tolerancia is. Nem szabad hagyni, hogy bárkit bármilyen hátrány vagy diszkrimináció érjen a kinézete - vagy bármi más - miatt. Fel kell számolni minden olyan dolgot, amelyek károsak, és amelyek csak a divat miatt népszerűek (pl. magassarkú cipő, plasztikai sebészet, stb.).
Szerzői joggal védett művek (könyvek, zenék, filmek, stb.) Jelenleg az ilyen műveket a jogszabályok megtagadják azoktól, akik nem fizetnek érte. A szerzői jog ugyanis az alkotók anyagi érdekeit, nem az emberiség szórakozáshoz való érdekét védi. Ez az oka, hogy a Youtube-ról és hasonló oldalakról ezerszámra törlik az ilyen műveket. Ezen felül a legtöbb zeneműkiadó és filmstúdió a háttérhatalom embereinek a tulajdonában van. A zenére, filmre kifizetett pénzből tehát őket is megilleti egy rész. Persze vannak oldalak, ahol mindig fent lesznek ilyen művek (fájlmegosztó és torrent oldalak), de ezen oldalak működése, letöltési sebessége hagy kívánnivalót maga után. Minden ilyen mű elérhető lesz mindenki számára. Ha nincs pénzrendszer, nincs szükség szerzői jogra sem. Lesz egy központi adatbázis, ahol minden zene, film, stb. fel lesz sorolva és letölthető lesz; nem kell sok weboldalt végigjárni azért, hogy megkeressük, amit le szeretnénk tölteni. Fel kell számolni a pénzrendszert és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Ebből egyenesen következik, hogy a szerzői jog értelmét veszti. Ki kell építeni egy központi adatbázist, ahol minden zenét, filmet, stb. le lehet tölteni.
Cenzúra Jelenleg sok dolgot cenzúráznak. Például korhatározzák a filmeket és a videojátékokat, a tévében kisípolják a durva szavakat, stb. Sok filmben és videojátékban elhagynak durva jeleneteket pusztán azért, hogy alacsonyabb korhatárt érjenek el; ez az alkotók művészi szabadságát korlátozza. (link) De cenzúra például a fürdőruha is. Ezeknek a cenzúráknak semmi haszna és értelme nincs. Semmi sem lenne cenzúrázva. Nem lennének korhatározva a filmek és videojátékok. A strandokon, fürdőkön nem lenne elvárt a fürdőruha. Fel kell számolni a szégyenlősség kultúráját, és nyíltságra kell nevelni az embereket. Ebbe beletartozik a meztelenség elfogadása és dekriminalizálása is. El kell érni, hogy bárki bármit szabadon kimondhasson, anélkül, hogy cenzúráznák. A filmeket és videojátékokat korhatározó szervezeteket fel kell számolni.
Szexualitás A szexualitás olyan dolog, ami a mi kultúránkban a gyerekek előtt tabunak számít. Ez nincs jól, mert így a gyerekek is tabunak fogják ezt tekinteni, nem pedig természetes dolognak. Az olyan kultúrákban, ahol tabunak számít a szexualitás, sokkal több a perverzió és a szexuális bűncselekmény (erőszakolás, pedofília, féltékenység miatti bűnök, stb.) az olyan kultúrákhoz képest, ahol ez nem számít tabunak. (link) Ezen felül sok országban büntetik vagy akár meg is ölik a homoszexuális és más nem heteroszexuális embereket. (link) Nem lenne tabu a szexualitás, a szülők nyíltan beszélnének róla a gyerekeknek. Mindenki elfogadja másoknak az eltérő szexuális irányultságát és nemi identitását. Az emberek kordában tartják ösztöneiket, nem erőszakolnak meg senkit. Senki sem lenne féltékeny senkire. Nincs semmilyen pornográfia. Fel kell számolni a szégyenlősség kultúráját, és nyíltságra kell nevelni az embereket. Az embereket egymás szeretetére és elfogadására kell nevelni. A pornográfiát fel kell számolni.
Dohányzás Rengeteg ember van olyan buta, hogy saját magát mérgezi, és még fizet is érte. Mi készteti dohányzásra az embereket? Legtöbbször a stressz. Mi okozza a stresszt? A rossz társadalom, amelyben élünk. Noha mindenki tisztában van vele, hogy mennyire káros, mégis egyre többen szoknak rá, és aki rászokott, az nehezen szokik le. Noha sok intézkedés történt a dohányzás visszaszorítása érdekében, ezek azonban semmit sem érnek, amíg termelnek dohányt. Ahhoz, hogy visszaszoruljon a dohányzás, nem korlátozni kell, hanem teljesen betiltani. Azonban a dohány rengeteg bevételt jelent a dohánygyáraknak és az államoknak egyaránt, ezért nem tiltják be. Itt is a pénzrendszer az oka, hogy nem az emberek egészségét, a dohányzás teljes betiltását választották az államok, hanem az emberiség további mérgezését, azaz a dohányzás engedélyezett maradt. Nincs stressz, ezért senkinek sincs oka, hogy dohányozzon. Az emberek fel lennének világosítva, hogy milyen káros a dohányzás, senki sem szokna rá, és nem termelne senki sem dohányt. Az összes dohánygyárat és dohányültetvényt fel kell számolni. A dohányzást teljes mértékben be kell tiltani. A fiatalok között (ahol elég elterjedt, hogy a dohányzás menő dolog), felvilágosítást kell tartani, hogy mennyire káros.
Kábítószer Rengeteg halál és tönkrement élet oka a kábítószer. Miért használnak egyesek kábítószert? Mert elegük van ebből a világból, szabadulni szeretnének innen. Ez is jól mutatja, mennyire rossz a társadalmunk. Ugyanakkor a rendfenntartásnak nem áll érdekében a nagybani kábítószer-termesztőket lakat alá tenni, mert ezek az emberek rengeteg pénzt adnak a rendőrségnek, hogy hagyják békén őket. Az emberek fel lennének világosítva, hogy milyen károsak a kábítószerek. Senki sem termelne vagy használna kábítószert. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Fel kell világosítani az embereket, hogy mennyire károsak a kábítószerek. Ha elég fejlett lesz a társadalom, senki nem fog kábítószert se termelni, se fogyasztani.
Szabványok Jelenleg a világ különféle részein más szabványok szerint vannak megalkotva az életünk részét képező dolgok. Néhány példa: mértékegységrendszer (metrikus és angolszász), elektromos áram feszültsége, eltérő konnektorok (link), stb. Ezen felül a különböző gyártók által gyártott azonos kategóriájú termékek is különböző szabványok szerint lettek kialakítva, például a cserélhető objektíves fényképezőgépek és ezek objektívjei. (link) A szabványok különbözősége sok probléma forrása, ezen felül ezeket a különbözőségeket sokszor csak drága és bonyolult dolgokkal lehet áthidalni, amire nem lenne szükség, ha a szabványok mindenhol ugyanazok lennének. Minden szabvány egységes lenne az egész Földön. Meg kell határozni minden területen, hogy a jelenlegi sok szabvány közül melyik maradjon fenn. Ezután mindenhol ezt a szabványt kell alkalmazni; azokat a dolgokat, amik más szabvány szerint készültek, át kell alakítani a meghatározott szabványúra, vagy meg kell semmisíteni.
Erőszakszervezetek (rendőrség, katonaság, stb.) Az ilyen szervezetek sok olyan dolgot tesznek, ami az emberiség érdekeivel ellenkezik. Például kilakoltatások végrehajtása (link), háborúzás, stb. Végül is ezek a szervezetek valósítják meg a háttérhatalom által elképzelt globális diktatúrát. Ha az ilyen szervezetekben dolgozó emberek tisztában lennének azzal, hogy mi a valódi indítéka és célja a parancsoknak, amiket kapnak, és ha fontosabbnak tartanák az emberiség érdekeit a háttérhatalom szolgálatánál, akkor a háttérhatalomnak lehetetlen lenne a tervét megvalósítania. Őket a következő döntés elé kell állítani: a háttérhatalomnak segítenek egy globális diktatúrát felállítani azáltal, hogy olyanokat tesznek, ami az emberiség érdekeivel ellenkezik; vagy megtagadják az ilyen parancsokat, és az emberiség oldalán segítenek legyőzni a háttérhatalmat. Nincs szükség semmilyen erőszakszervezetre. Az emberek tartják magukat ahhoz, hogy "ne tégy semmi olyat mással, amit nem szeretnéd, hogy más tegyen veled". Aki mégsem, azt nem erőszakszervezet, hanem az emberek összefogása tenné ártalmatlanná. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Az embereket egymás szeretetére és elfogadására kell nevelni. Az erőszakszervezeteket fel kell számolni.
Háborúk, fegyveres erők Jelenleg rengeteg pénzt és erőforrást pazarolnak el az államok hadseregek fenntartására és háborúzásra. (link) Van pozitív hozadéka a háborúnak? Nincs. Mi értelme az erőforrásokat fegyverekre, hadihajókra, vadászgépekre pazarolni? Semmi. Az állatvilágban van olyan faj, ami tömegesen és tudatosan irtja a saját faja példányait? Nincs. Csak az ember olyan primitív, hogy a bolygó véges erőforrásait olyan értelmetlen dolgokra pazarolja, mint a haditechnika; és csak az ember olyan primitív, hogy tömegesen irtja a fajtársait. Fejlett társadalomban szóba sem jöhet emberek közötti háború. Minden olyan haditechnika, mely emberek közötti háborúra készült, megsemmisítésre kerülne. Csak abban az esetben lehet szó háborúról és haditechnika használatáról, ha földönkívüliek támadnának meg minket. Fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot. Egyesíteni kell a különböző országokra, nemzetiségekre osztott emberiséget. Fel kell világosítani az emberiséget, hogy egy faj vagyunk, és ha fajtársaink ellen harcolunk, akkor saját magunkat pusztítjuk el. Az összes fegyveres erőt és haditechnikát fel kell számolni. Csak olyan haditechnikát szabad meghagyni, amit egy esetleges földönkívüli támadás során fel lehet használni, ezeket biztos helyen kell tárolni.
Letagadott, elhallgatott dolgok (Bilderberg-csoport, titkos projectek, földönkívüliek, stb.) Az államok rengeteg dokumentumot titkosan kezelnek. Erre okuk is van, ugyanis ha ezek nyilvánosak lennének, akkor az emberiség rájönne, hogy a háttérhatalom mennyi bűnt követett el, mennyi mindenről hazudott, és mennyi fontos dolgot hallgattak el az emberiség elől. Azért titkolják ezeket, mert ha tudnánk róluk, akkor tudnánk, hogy milyen diktatúrát akarnak kiépíteni, és akkor az emberiség ellenállna nekik. De így, hogy ezek titkosítva vannak, az emberiség nem tudja, mi folyik a háttérben, és hogy ezek a titkolt dolgok mennyire veszélyeztetik az emberiség szabadságát. Egy ideális társadalomban az embereknek nincsenek titkaik. Aki olyan dolgot tervez, vagy követett el, amit titkol, az jó eséllyel bűnös. Ugyan miért titkolna valaki valamit? Egy ideális társadalomban erre csak az lehet az ok, hogy bűnt követett el. Az államok rengeteg titkosított dokumentuma bizonyítja, hogy mennyi bűnt követtek el. Minden dokumentum titkosítását meg kell szüntetni, és nyilvánosan elérhetővé kell tenni. Az államoknak ne legyenek titkolnivalójuk az emberek elől. Az államokat fel kell számolni. Ezzel - azon felül, hogy megszűnik az emberiség feletti uralmuk - elérjük, hogy minden titkot megtudjunk. Joga van az emberiségnek minden eseményről megtudni az igazat. Az egyértelműen hamis információkkal kapcsolatban (pl. a World Trade Center a tűztől omlott össze), a hazudozóknak nyilvánosan el kell ismerniük, hogy hazudtak, és el kell árulniuk az igazat.
Összegzés A jelenlegi társadalom ezer sebből vérzik. Ugyanis minden úgy van megcsinálva, hogy az emberiség érdekeivel szemben a háttérhatalom érdekeit szolgálja. Lényegében a háttérhatalom felépítette az emberiséggel az emberiség börtönét, amiben mindenben a háttérhatalom parancsol, és az emberek rabok. A helyzetünk azonban nem reménytelen. Sokkal többen vagyunk, mint a háttérhatalom tagjai, és ha összefogunk, gyorsan le tudjuk győzni őket. Ezért nagyon fontos, hogy minél több ember megtudja a társadalom valódi helyzetét. Egy társadalmat nem csak az tesz ideálissá, hogy nincs szegénység, és minden elérhető mindenki számára. Nagyon fontos az emberek gondolkodása is. Ideális társadalomban nincsenek begyöpösödött gondolkodású emberek. Ha nem értesz egyet valamelyik pontban leírtakkal, az azt jelenti, hogy a gondolkodásod begyöpösödött, mert nem tudsz elfogadni olyat, ami merőben eltér az általad megszokottól. Ha ilyen a gondolkodásod, és ezen nem tudsz változtatni, legalább ne állj azok útjába, akik változtatni akarnak! Mint látható, sok helyen olvasható az, hogy "fel kell számolni a háttérhatalmat és a pénzrendszert, és be kell vezetni az erőforrás alapú gazdaságot." De mivel sokan azt sem tudják, hogy ez mi, ezért jelenleg az emberiség felvilágosítása és tájékoztatása a legfontosabb amit tehetünk, és amit tennünk kell.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyunkszabadok.blog.hu/api/trackback/id/tr45724057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása