HTML

Legyünk szabadok!

Lehet, hogy szabadnak hisszük magunkat, valójában azonban a pénzrendszer rabjai vagyunk, és ha nem teszünk semmit, a rabjai is maradunk. Az egész emberiség érdeke, hogy kitörjünk ebből a rabságból, és olyan társadalmat építsünk fel, ahol mindenki szabad lehet.

Utolsó kommentek

Az alábbi táblázat összehasonlítja a begyöpösödött emberek gondolkodását a valósággal, illetve a nyitott emberek gondolkodásával.

Amit a begyöpösödött gondolkodású emberek gondolnak A valóság
Politika A begyöpösödött emberek azt hiszik, hogy attól jobb lesz, ha a választáson kedvenc pártjukra szavaznak. Nem látják be, hogy a pártok, választások, és a politika a jelenlegi rendszer része, és mint ilyen, nem oldhatja meg társadalmunk problémáit. Ezekre a problémákra a megoldás ugyanis a jelenlegi rendszeren kívül esik. A választás egy óriási színjáték, amivel megteremtik a szabad választás, a demokrácia illúzióját, miközben minden marad a régiben. Legfeljebb csak a bábokat cserélhetjük le választással, de a bábmestert, a háttérhatalmat nem! A háttérhatalom pedig az új bábokat is ugyanúgy fogja irányítani, mint az előzőeket. Azt talán felesleges is megemlíteni, hogy a politikusok szinte sosem azt teszik, ami a legjobb lenne (sokszor azt se tudják, mi lenne a legjobb), hanem azt teszik, amit az mond nekik, aki kitömi a zsebüket. Ezek pedig a háttérhatalom multicégei, akiknek csak a hatalom számít, az emberek jóléte nem.
Bankok A begyöpösödött emberek szerint szükség van bankokra, ugyanis a bankok szolgáltatják a gazdaság üzemanyagát, a pénzt. Az olyan dolgokról, mint adósságokba süllyedt szegények, kilakoltatások, stb. pedig azt gondolják, az egy szükséges rossz. A bankok valójában élősködők és rabszolgatartók egyfajta torz keveréke, amely az egész emberiségre rátelepszik. Élősködők, mert elszívják a pénzt az emberektől, ezáltal az emberek kevesebbet engedhetnek meg maguknak; és rabszolgatartók, mert ahhoz, hogy megéljünk a bankok által fenntartott pénzrendszerben, dolgoznunk kell, sokszor többet, vagy valami teljesen mást, mint amit és amennyit valójában dolgozni szeretnénk. A kilakoltatás pedig nem szükséges rossz, hanem ártatlanok ellen elkövetett terrorizmus, ugyanis valósággal terrorizálják a bankok azokat, akiket ki szeretnének lakoltatni. Ezt a fajta terrorizmus ugyanakkor a jog és a rendőrség teljes támogatását is élvezi. Mivel egy élhető társadalmon nincsenek élősködők és rabszolgatartók, ezért a bankokat fel kell számolni.
Pénz A begyöpösödött emberek azt hiszik, hogy a társadalomban szükség van pénzre, hiszen ez a gazdaság alapja. Az általunk ismert gazdaság alapja. Létezik azonban pénz nélküli gazdaság is, csak ez kívül esik a begyöpösödött emberek gondolkodásán. A pénz valójában nem más, mint értéktelen érmék, papírfecnik, vagy virtuális számok egy bankszámlán. Valódi értéke csupán annyi, mint az érmét alkotó fém, vagy a bankjegyet alkotó papír. Az, ami jelenlegi társadalmunkban értéket ad a pénznek, csupán a törvények és az emberek hite. Tehát voltaképpen a saját hitünknek vagyunk a rabjai, mert hisszük, hogy a pénznek értéke van! Mivel a pénz olyan, mint egy rablánc az emberiségen, ezért ha élhető társadalomban szeretnénk élni, a pénzrendszert teljesen fel kell számolni, és semmilyen pénzhelyettesítő dolgot, vagy cseregazdaságot nem szabad bevezetni. Az egyetlen élhető gazdaság a pénzt nem használó, erőforrás alapú gazdaság.
Adományozás Az utcán a hajléktalanoknak adott aprópénz, és az afrikai országoknak juttatott óriási élelmiszercsomagok egyaránt adománynak számítanak. A begyöpösödött emberek azt hiszik, hogy ezzel megoldódnak a szegény, éhező emberek gondjai. De ez nem így van. Mi is a valódi problémájuk a hajléktalanoknak és a szegény országokban élő millióknak? Nem az, hogy nincs pénzük vagy nincs élelmük, hanem az, hogy a pénzzel korlátozzák a javakhoz, így az élelemhez való hozzáférést is. Az adományozás ennek a problémának csupán a tünetére nyújt átmeneti megoldást. Előbb-utóbb azonban minden adomány elfogy, és akkor a probléma újból megjelenik. Olyan megoldásra van szükség, ami végleges, és a problémának nem csak a tünetét, de a valódi okát is kezeli. Mivel a valódi ok az, hogy a pénzzel korlátozzák a javakhoz való hozzáférést, ezért a megoldás a pénzrendszer felszámolása.
Vallás Sok begyöpösödött ember vallásos. Ezek az emberek alávetik magukat a vallás előírásainak, és nem is sejtik, hogy manipulálva vannak. Sokan azért vallásosak, mert azt hiszik, hogy ha követik egy vallás előírásait, megváltás vár rájuk. Ez egyértelmű baromság. A vallások nem azért vannak, mert megváltást hoznak a követőikre, hanem azért, mert ezáltal könnyen lehet manipulálni és megosztani az emberiséget. Mi értelmük a vallásoknak? Semmi. Az összes vallás csak mítosz, mese, sok ember azonban hisz ezekben a mesékben, és hajlandók alávetni magukat az előírásainak. A vallás valójában a manipuláció egy kiváló eszköze, hiszen rengetegen élnek úgy, hogy a vallás által manipulálva vannak. Gondolok itt a templomba járásra, imádkozásra, vallási hagyományokra, stb. Ez a manipuláció különösen az iszlám vallású kultúrákra jellemző.
Emberek kinézete, önkifejezés A begyöpösödött gondolkodás az oka, hogy egyes helyeken 'dress code'-okat, öltözködési szabályokat hoznak. Ez tiszta és egyértelmű diszkrimináció. A begyöpösödött emberek azért hoznak ilyen szabályokat, hogy kizárják azokat, akiknek az öltözete, kinézete nem illik bele a begyöpösödött gondolkodásukba. Ezeket a szabályokat néha azzal indokolják, hogy a szabályokat nem követő emberek kinézete megbotránkoztathatja a többi embert. Aki egy ember kinézetén megbotránkozik, aki nem tolerálja másoknak az átlagostól eltérő kinézetét, az szintén begyöpösödött. Semmi logikus és elfogadható oka nincs annak, hogy egyesek megbotránkoznak mások kinézetén, vagy dress code-okat hoznak. Ez csak az emberek begyöpösödött gondolkodása miatt van. A dress code-ok korlátozzák az emberek önkifejezéshez való jogát, diszkriminatívak, és nincs semmi értelmük.
Faji/nemzeti/stb. felsőbbrendűség, diszkrimináció A begyöpösödött gondolkodású emberek közt sokan vannak, akik lenéznek másokat pusztán a nemzetisége, bőrszíne, vagy más tulajdonsága miatt. Ezek az emberek a másik emberben a cigányt, négert, kínait, stb. látják, nem az embert. Az ilyen gondolkodás miatt van diszkrimináció, népirtás, és hasonló dolgok. Az emberekre nem cigányként, négerként, stb.-ként kell tekinteni, hanem emberként. Attól, hogy valakinek más a bőrszíne, még ugyanúgy ember. A nemzetiségek (magyar, német, stb.) pedig teljesen fiktív tulajdonságok, pont, mint az országok. Az embereket nem szabad diszkriminálni semmilyen tulajdonságuk miatt, legyen az veleszületett vagy választott.
Háttérhatalom, összeesküvés-elméletek A begyöpösödött emberek elutasítanak szinte minden összeesküvés-elméletet, és nem hisznek a háttérhatalom létezésében sem. Ezek az emberek az iskolai agymosás áldozatai, ugyanis az iskolában azt tanulták, hogy nincs háttérhatalom, és ez olyannyira beléjük rögzült, hogy nem akarják ennek az ellenkezőjét elhinni még bizonyítékok ellenére sem. Az ilyen gondolkodás a háttérhatalomnak kedvez, de az emberiségnek nem. Aki nyitott gondolkodású, és utánanéz a dolgoknak, az rengeteg bizonyítékot talál a háttérhatalom létezésére vonatkozóan. Háttérhatalom ugyanis létezik, és óriási fenyegetést jelent az emberiségre nézve. Ha az emberek nem hisznek a háttérhatalom létezésében, akkor az emberiség pusztulásra van ítélve.
A jelenlegi társadalmi rendszer Noha a begyöpösödött gondolkodású emberek között is vannak egyesek, akik tisztában vannak azzal, hogy a társadalmunk nem jó, de - mivel nem gondolkodnak a jelenlegi rendszeren kívül - nem tudnak rá megoldást, ezért elfogadják a jelenlegi társadalmi rendszert minden hibájával együtt. Azonban van megoldás a társadalmunk problémáira, mégpedig egy teljesen új társadalmi rendszer, mint a Venus Project. Azonban egy új társadalmi rendszer kívül esik a begyöpösödött emberek gondolkodásán, ezért nem gondolják, hogy ez lenne a megoldás társadalmunk problémáira. Ezért fontos, hogy ezeknek az embereknek megnyíljon a gondolkodása, hajlandók legyenek új, a gondolkodásukon kívül álló dolgokat is befogadni, ugyanis ha az emberek nem fogadják be az új társadalmi rendszer ötletét, és maradunk a jelenlegiben, akkor sötét jövő vár mindannyiunkra. Ha nem változtatjuk meg a társadalmi rendszerünket, pusztulásra vagyunk ítélve. Csak azok a társadalmak képesek fennmaradni, amelyek hajlandóak a változásra, hajlandóak befogadni új dolgokat. Érthetetlen, hogy miért ragaszkodunk egy olyan rendszerhez, ami tele van hibával, ami elavult, ami pusztulást hoz ránk. Pedig van rá magyarázat.
Azért ragaszkodunk ehhez, mert:
  • nem tudjuk, hogy van alternatíva,
  • nem akarjuk az alternatívát megvalósítani, mert kívül esik a gondolkodásunkon,
  • az alternatíva megvalósítása közben akadályokba ütközünk.
Ezért fontos:
  • megismertetni az emberekkel az alternatívát,
  • megnyitni az emberek gondolkodását, hogy képesek legyenek az alternatívát befogadni,
  • nem ragaszkodni a jelenlegi rendszerhez még ha kényelmesebb is, hanem megvalósítani az alternatívát, akkor is, ha sokkal nehezebb, mint a jelenlegi rendszert fenntartani.

Látható, hogy a begyöpösödött gondolkodás nem csak a hazugságokban való hitet és a változás elutasítását jelenti, hanem az egész társadalomra káros. Ezért fontos, hogy ne begyöpösödötten, hanem nyíltan gondolkozz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyunkszabadok.blog.hu/api/trackback/id/tr696236318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása