HTML

Legyünk szabadok!

Lehet, hogy szabadnak hisszük magunkat, valójában azonban a pénzrendszer rabjai vagyunk, és ha nem teszünk semmit, a rabjai is maradunk. Az egész emberiség érdeke, hogy kitörjünk ebből a rabságból, és olyan társadalmat építsünk fel, ahol mindenki szabad lehet.

Utolsó kommentek

  • A pénzrendszer miatt éhezik sok millió ember és halnak meg naponta tízezrek éhínség miatt.
  • A pénzrendszer miatt él rengeteg ember emberhez méltatlan körülmények között hajléktalanként vagy nyomornegyedben.
  • A pénzrendszer miatt a cégek a profitot hajkurásszák, és ezért olyan dolgokra is képesek, mint az erdőirtás, vagy génmódosított növények termesztése, ami a Föld ökoszisztémáját veszélyezteti.
  • A pénzrendszer miatt sokan lélekölő munkát végeznek, ezért nem marad idejük egymásra és arra, amit szeretnek.
  • A pénzrendszer miatt hasznos találmányokat nem hagynak elterjedni, ezek feltalálóit pedig ellehetetlenítik, ezzel az egész emberiség fejlődését gátolják.
  • A pénzrendszer fenntartja a társadalmi osztályokat, vagyis különbözőségeket, amivel együtt járnak az olyan dolgok is, mint rasszizmus, nacionalizmus, háború, diszkrimináció, bűnözés, stb.
  • A pénzrendszer az eredendően jó szándékú embereket is képes gonosszá tenni.

Remélhetőleg ez a néhány pont is elég, hogy belásd, a pénzrendszer az ellenségünk. Ha mégsem, olvasd el a korábbi összehasonlító táblázatokat.

Fontos tudni, hogy ez az ellenség nem külső, hanem belső. Ugyanis saját magunk tartjuk fenn a pénzrendszert, mégpedig pusztán csak azáltal, hogy elfogadjuk a létezését és nem lépünk fel ellene. Külső ellenség az, ami az emberiségen kívül áll, például a rovarinváziók vagy természeti katasztrófák. Ezek ellen ha van fegyverünk, fel tudjuk venni a harcot. A pénzrendszer ellen viszont nem kell fegyvert fogva harcolni; elég csak, ha felszámoljuk. A pénzrendszert ugyanis magunk hoztuk létre, és így fel is tudjuk számolni.

Ahhoz, hogy ezt fel tudjuk számolni, ismernünk kell a Venus Project és a Free World Charter alaptételeit, és ezekkel összhangban kell élnünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyunkszabadok.blog.hu/api/trackback/id/tr176476783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása